Магическа смес за печене без брашно и с голям потенциал за експериментиране.
Изпечете от нея мъфини без брашно, фъстъчени мадлени, кекс или пък сладък хляб. Ще се изненадате колко вкусна и мултифункциална е тази смес.
Ако сте влюбени в безглутеновите мадлени пробвайте и моята рецепта за сочни лимонови
Мадлени
, без глутен и без млечни продукти.
Продуктите за безглутенови мадлени
Фъстъчено масло
Направете рецептата за фъстъчени мадлени с домашно фъстъчено масло. Неповторим вкус и аромат. Прегледайте инструкциите за приготвяне в домашни условия –
Домашно фъстъчено масло
.
Еритритол
За изключителен резултат използвайте
Пудра Еритритол
. Кристалната версия не е добра опция и може да има хрускащ ефект в готовото печиво. Освен това Пудра Еритритол наподобява истинска пудра захар и може да посипете изпечените мадлени за снежен ефект.
Псилиум хуск
Използването в рецептата е задължително. Хуска ще бъде свързващото звено в съставките. Безглутеновите печива изискват „спойка“, чиято роля играе самия глутен в класическите печива с брашно. Хускът ще замести глутена.
Фъстъчени мадлени без брашно
Продукти за пазаруване:
яйца
✔
фъстъчено масло (тахан)
✔
псилиум хуск
✔
еритритол
Пазарувайте
продукти
за рецептата с -5% отстъпка от
vikinuts
с промо код
nosugar5
Ще харесате още:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Фъстъчени Мадлени без брашно
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Стандартно за всяка кухня
-
Форма за мадлени (силиконова или друга)
Продукти
- 4 бр. яйца
- 200 г фъстъчено масло
- 8 г псилиум хуск
- 8 г бакпулвер
- 40 г пудра еритритол
- 1 щипка сол
декорация
- пудра еритритол за поръсване
- разтопен шоколад за потапяне
Инструкции
-
Загрейте фурната на 200°С с обдухване.
-
Разбийте в купа яйцата и фъстъченото масло енергично с телена бъркалка.4 бр. яйца, 200 г фъстъчено масло
-
Смесете сухите съставки.8 г псилиум хуск, 40 г пудра еритритол, 1 щипка сол, 8 г бакпулвер
-
Към яйчната смес добавете сухите съставки. Объркайте добре. Сместа ще се сгъсти. Елиминирайте бучуци.
-
Разпределете сместа в силиконова форма за печене на мадлени – 28-30 броя за продуктите от рецептата. Не пълнете до ръба, защото при печене се надигат много.
-
Намалете градусите на фурната на 180°С и печете мадлените точно 10 минути.
-
Поръсете през цедка с пудра еритритол докато са още топли. По желание потопете в черен шоколад.
Бележки
Калории 369/ Въглехидрати 12 г/ Мазнини 30 г/ Протеин 18 г/ Фибри 6 г