Хрупкави ореховки отвън, мекички отвътре
Тази рецепта за ореховки без захар попада в списъка на нисковъглехидратните бисквити. Те са само с няколко достъпни продукта и лесна технология на приготвяне.
Това е бърза рецепта, различна от класическата.
Ако имате кухненски робот, вие сте готови да ги правите по всяко време на годината и наистина за кратко време.
Превъртете до рецептата, за да видите лесните стъпки, с които да направите ореховки и чудесните макроси, които се получават за всяка бисквита.
Продукти за Ореховки без захар
Всичко, което трябва за рецепта за вкусни ореховки без захар, е да комбинирате всички съставки в
кухненски робот
, докато се образува смес, готова да я оформите на топчета, върху лист за пергаментова хартия… И след това да печете до орехово съвършенство!
Белтъци от кокоши яйца,
сусамов тахан
и
орехови ядки
, са основните продукти, които са необходими за рецептата.
С подсладителите може да експериментирате, според вашите цели. За най-ниски въглехидрати – подсладете с
еритритол
,
смлян на пудра.
Ако не държите на ниските въглехидрати може да заместите подсладителя с
тъмна меласа
, или
пчелен мед
.
Списък за пазаруване
белтъци от 4 бр. кокоши яйца
✔
сусамов тахан
✔
еритритол
✔
орехови ядки
Вземете
продуктите
с -5% отстъпка с промо код за
nosugar5
Можете да превърнете тези ореховки в чудесни празнични бисквити. Използвайте ги за Коледни бисквити или допълнете в коледна кутия с
Шоколадови трюфели
,
Бисквити с боровинки
и
Празнични сладки
.
Може да харесате също:
Орехова торта с шоколад
Орехов сладкиш с кафе аромат
Насладете се на тази рецепта за Ореховки без захар и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Ореховки (без захар)
Оборудване
-
Блендер / Кухненски робот
-
Домакинско фолио
-
Фурна
-
Хартия (силиконова подложка ) за печене
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 2 бр. белтъци от кокоши яйца
- 120 г орехови ядки + още за сгъстяване
- 100 г сусамов тахан
- 30 г еритритол смлян на пудра
- 1 щипка сол
Инструкции
-
Първо смелете орехите на ситно в блендер с няколко пулсации. Може да оставите и малко по-едри парченца.
-
Блендирайте до еднородна смес тахана, подсладителя, солта и бълтъците. Прехвърлете в купа и объркайте блендираната смес с наситнените орехи. Сместа ще е влажна. Ако усетите, че е твърде течна добавете още лъжица-две смлени орехи.
-
Охладете сместа покрита с домакинско фолио за час в хладилник. Сместа ще се стегне и сгъсти.
-
С леко влажни ръце оформете малки топчета (приблизително 30 броя) и наредете върху пергаментова хартия.
Печене: За да останат ореховките хрупкави отвън и с мека сърцевина спазвайте следното:
-
Изпечете за 10 минути в предварително загрята фурна на 150° с обдухване.
-
След изтичане на времето на печене подръжте още 5 минути на изключена, но затворена фурна.
-
Следват още 5 минути на отворена вратичка на фурната.