Без яйца и без глутен, основа за пица без зърнени брашна, без мая и без втасване
Комбинацията от продукти и начин на изпичане правят основата за пица крехка и гъвкава, но хрупкава по краищата. Тя е изключително засищаща, бърза и лесна също така!
Улеснете се
Тъй като рецептата за блат за пица обещавам, че наистина много ще ви хареса –
и като леснота на изпълнение и като цена
( 1,70лв. за порция
)- сигурна съм, ще стане част от менюто ви.
Улеснете се и спестете време, като си подготвите предварително буркан със суха смес за основата на пицата. А когато настъпи момент гарнирайте с продукти по желание.
Насладете се на лесни заготовки за домашни безглутенови печива с моята книга
10 СУХИ СМЕСИ
.
Просто претеглете и смесете продуктите от рецептата заедно, като подготвите предварително колкото дози искате.
Когато момента за печене настъпи, само отмерете и смесете 70 грама от подготвената смес със 100 мл гореща вода и 1 с. л. ябълков оцет за всяка пица.
Следвайте подробно картата с рецепти.
Пица с този размер и продукти е подходяща за едно хранене на 1 човек. Увеличете количеството според броя на пиците, които искате да приготвите.
Топинг
Гарнирайте по избор, като всяка стандартна пица : доматен сос, печурки или маслини и моцарела, която да се разтопи по време на печене.
Или изберете нестандартни методи : за безмлечен вариант на пицата, използвайте
Сирене без мляко
и
Веган пармезан
.
Друга алтернатива, която да опитате е
Домашен кетчуп без захар
или
Домашен чили сос
.
Блат за пица (без глутен)
Продукти за пазаруване:
✔
кокосово брашно
✔
бадемово брашно
✔
нишесте от тапиока
✔
псилиум хуск
Пазарувайте
продукти
за рецептата с -5% отстъпка от
vikinuts
с промо код
nosugar5
Ще харесате също:
Насладете се на тази рецепта и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Блат за пица (без глутен)
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Хартия за печене
-
Фурна
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
пица блат/сухи съставки:
- 20 г кокосово брашно
- 20 г бадемово брашно
- 20 г нишесте от тапиока
- 10 г псилиум хуск
- 1/2 ч. л. бакпулвер
- 1 к. л. хималайска сол
пица блат/мокри съставки:
- 100 мл гореща вода
- 1 с. л. ябълков оцет
топинг по желание :
- доматено пюре, моцарела или сирене без мляко, маслини, гъби …..
Инструкции
-
Загрейте фурната на 180 °C . Ако вашата фурна няма функция " вентилатор" увеличете градусите с 15°C.
-
Смесете сухите съставки.20 г кокосово брашно, 20 г бадемово брашно, 10 г псилиум хуск, 1/2 ч. л. бакпулвер, 1 к. л. хималайска сол, 20 г нишесте от тапиока
-
Смесете мокрите продукти и прибавете към сухите. Веднага разбъркайте с лъжица. Първо ще получите каша, но много скоро тя ще стегне и ще добие консистенцията на гумено тесто. Продължете да омесвате тестото с ръце. Накрая ще получите хубава топка тесто.100 мл гореща вода, 1 с. л. ябълков оцет
-
Оформете с пръсти основата за пица с диаметър около Ø18 см върху хартия за печене . Тестото е еластично и позволява това.
-
Печете в предварително загрятата фурна за 13 минути.
-
Извадете блата от фурната. Увеличете силата на фурната на 210 °C или функция грил. Гарнирайте с продукти по избор. Печете пицата още 3-4 минути до златен загар.доматено пюре, моцарела или сирене без мляко, маслини, гъби …..
Много лесна, бърза и вкусна рецепта. Бях изненадана, че на вид малката пица толкова добре засища. Много препоръчвам да се опита.
Благодаря за споделянето! 🙂
Ох,много добре се нахраних с тази пица ???? В момента нямах тапиока и замених с оризово брашно,много добре се получи.
Лесна за приготвяне и лично за мен невероятно вкусна пица!
Благодаря, че се доверихте на рецептата!
Много вкусен,лесен и бързо приготвящ се блат за пица.
Надмина очакванията на всички у дома!
Перфектната смес за блат за пица. Винаги под ръка и лесна за правене! Винаги ме вдъхновявате!