Палачинкова торта с два компонента
Нежни безглутенови палачинки и деликатен шоколадов сос.
Компилация от две много любими мои рецепти –
Шоколадов сос
и
Кокосова палачинка
.
Без брашно и без мляко, без добавена захар за разкошен резултат.
Проверете и рецептата за моята
Солена палачинкова торта
, също в нисковъглехиратен вариант и без глутен.
Как да разпределите времето за направа на палачинкова торта?
Първо – пригответе шоколадовия сос като следвате рецептата. За него е нужно сериозно охлаждане в хладилник – 3 часа или най-добре цяла нощ. Необходимо е, за да може мазнината от кокосовото мляко да стегне и да образува мус, който да може да се маже.
Ако шоколадовия сос не е достатъчно сладък за вас – подходете стратегически. Подсладете соса с
Пудра Еритритол
. Това ще подчертае сладостта, но няма да повиши въглехидратната стойсност-
Второ – изпечете палачинките и изчакайте напълно да се охладят. Това се налага за да не се стопи охладения сос от топлината на палачинките.
При сглобяване и двата компонента трябва да са напълно охладени.
Трето – сглобете палачинковата торта и охладете за още час.
Палачинки
за палачинкова торта
Може да направите тортатата толкова висока, колкото пожелаете. Повече палачинки е равно на по-висока торта.
Ако изберете този вариант увеличете броя на палачинките. За да спазите правилно пропорцията следвайте следните стъпки:
За всяко яйце (палачинка) предвидете по 10 г пълномаслени кокосови стърготини + 10 мл вода.
Изберете тиган с малък диаметър. Около 18 см е перфектния размер, за да стане тортата с малък диаметър, но висока.
Следва печенето на палачинки. Предвидете около час за това.
След пълното охлаждане на палачинките и преди да пристъпите към охлаждане може да изрежете крайчетата на палачинките в идеална окръжност, за да се оформи тортата перфектно. За целта – подравнете па.ачинките една върху друга, поставете ринг и обрежете около него с остър нож.
Декорация
Изберете пресни сезонни плодове.
Това е абсолютно достатъчно и е чудесен акцент.
Резултат
Резултата от рецептата е много нежна и изключително сочна Палачинкова торта.
Лесна за разрязване на перфектни красиви парчета.
С деликатен вкус и не много сладка. Умерено нисковъглехидратна.
Палачинкова торта
Продукти за пазаруване:
яйца
✔
кокосово мляко БЕЗ гума гуар 17%
✔
кокосови стърготини
✔
рожково брашно
✔
какао на прах
Вземете
продуктите
за рецептата с -10% отстъпка от
Magazin Natural
с промо код
nosugar10
-
Продукт с намаление
Пакет 5 кулинарни книги No sugarOriginal price was: 135.00лв. / 69.02 €. 115.00 лв. / 58.80 € Текущата цена е: 115.00лв. / 58.80 €. -
10 Сухи смеси за домашно готвене27.00 лв. / 13.80 € -
Нисковъглехидратно по време на пости (онлайн рецепти)35.00 лв. / 17.90 € -
Продукт с намаление
Нисковъглехидратно меню / Класик / Без месо / Свежо и зелено / Без лактозаOriginal price was: 52.00лв. / 26.59 €. 42.00 лв. / 21.47 € Текущата цена е: 42.00лв. / 21.47 €.
Палачинкова торта
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Блендер / Кухненски робот
-
Миксер
-
Тиган Ø 17-18 см
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
за шоколадовия сос
- 650 г кокосово мляко масленост 17-20%
- 80 г рожково брашно
- 80 г какао на прах
- 2 щипки сол
за палачинките
- 13 бр яйца
- 130 г кокосови стърготини
- 26 с.л. вода
за гарниране
- свежи плодове по избор
Инструкции
за шоколадовия сос
-
Отмерете кокосовото мляко. Хомогенизирайте го като смесите гъстата и течната част ако са се отделили. Ако има нужда затоплете леко. Разбъркайте съставките (миксер или блендер) до гладка каша. Елиминирайте бучици и превърнете кашата в гладък маслен сос.650 г кокосово мляко, 80 г рожково брашно, 80 г какао на прах, 2 щипки сол
-
Покрийте и охладете много добре. Поне 3 часа, а най-добре за цяла нощ. Сосът ще стегне и ще придобие консистенция на мус, който може да се маже.
за палачинките
-
Всички продукти за палачинките отмерете и прехвърлете в блендер. Блендирайте за минута докато сместа стане еднородна.13 бр яйца, 130 г кокосови стърготини, 26 с.л. вода
-
Загрейте котлона и намаслете с тънък слой кокосово масло. Печете тънки палачинки двустранно. Разпределете приблизително сместа на колкото яйца – толкова палачинки.
-
Охладете напълно палачинките.
Сглобяване
-
За напълно идеална окръжност изрежете крайчетата на палачинките. Може и да пропуснете тази стъпка и да преминете към сглобяване.
-
Намажете всяка палачинка с достатъчно сос и положете следващата. Охладете за час сглобената торта.
-
Гарнирайте с пресни плодове по избор.свежи плодове по избор
Бележки
Стойности за 1 парче Палачинкова торта (от общо 8 бр.)