Да прочетете ще отнеме: 3 minutes
Към рецептата
Шоколадови бонбони – вкусни и лесни
КАКВО ВИ ТРЯБВА ЗА ДА ГИ НАПРАВИТЕ?
Четири продукта и
силиконова форма за бонбони
, минути за подготовка и малко време в хладилника за стягане.
КАК СЕ ПРАВЯТ?
Просто разтопете на водна баня и много ниска температура всички продукти. Хомогенизирайте сместа. Излейте във
форма за бонбони
и приберете в хладилник за час, докато стегнат. Ако нямате търпение – охладете скоростно във фризера.
А какви са вариациите за промяна на рецептата? Безкрайни!
Продуктите – варианти за замяна
ТАХАН
В рецептата за Домашни шоколадови бонбони базата е
тахан от фъстъци
. То прави обем и структура. Тествайте бонбоните с
Домашно фъстъчено масло
за неповторим вкус.
Успешно може да земените количеството тахан с всяко масло от ядки и/или семена. Възможни варианти са
тахан от лешник
,
тахан от бадеми
,
тахан от слънчогледови семки
или
тахан от бял сусам
. Така също може да миксирате различните видове.
КАКАОВО МАСЛО
Защо
какаовото масло
е по-добрият избор от
кокосово масло
в тази рецепта?
Какаовото масло придава на десертите лек какаов аромат и кадифена структура. Точката му на топене е около 34-38°C . На стайна температура десертите, в състава на които е включено
какаовото масло
, запазват външния си вид, и най-общо казано се топят по-трудно.
Може да замените в рецептата количеството
какаовото масло
с
кокосово масло
. Разликата ще бъде в това, че бонбоните ще бъдат неустойчиви на стайна температура. Това се налага от температурата на топене на кокосовото масло, която е 24-25°C. Тя е доста по-ниска от тази на какаовото и налага бонбоните да се консумират непосредствено след изваждане от хладилник.
КАКАО
Какво са шоколадови бонбони без
какао
?
И все пак ако решите бонбоните да нямат възбуждащия ефект на какаото – замете същото количество в рецептата с
брашно от рожков
. То ще даде карамелен и топъл нюанс. Макар цветът му да е по-блед от какаото почти напълно ще го доближи.
ПОДСЛАДИТЕЛ
За моите цели аз подслаждам с
еритритол
, който е
смлян на пудра
за ниски въглехидрати. Заместители –
пчелен мед
или
меласа
за още по-дълбок вкус.
Екстри
Освен натюр може да направите бонбоните с парченца ядки или цял лешник в центъра.
Ако това не стига – капка етерично масло хубав клас от мента или портокал подхожда чудесно на богатия натурален шоколад.
Списък за пазаруване
✔
фъстъчен тахан
✔
какаово масло
✔
какао
✔
еритритол
Вземете
продуктите
от списъка за пазаруване на рецептата с -5% отстъпка от
vikinuts
с промо код
nosugar5
Ще харесате още:
Тази и други подобни изкусителни рецепти са включени в книгата ми Сладко удоволствие .
Насладете се на рецептата за Домашни шоколадови бонбони и разкажете на приятелите си за нея! ⭐⭐⭐⭐⭐Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Домашни шоколадови бонбони
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Силиконова силиконова форма за бонбони
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 50 г тахан от фъстъци
- 50 г какаово масло
- 30 г какао (или брашно от рожков )
- 20 г еритритол ( меласа или пчелен мед )
- 1 щипка морска сол
Инструкции
-
Отмерете всички продукти с кухненска везна и поставете в купа на водна баня. Разтопете на много ниска температура всички продукти и хомогенизирайте.50 г тахан от фъстъци, 50 г какаово масло, 30 г какао, 20 г еритритол, 1 щипка морска сол
-
Излейте в силиконова форма за бонбони. Приберете в хладилник за час, докато стегнат.
Бележки
Калории 63 / Въглехидрати 3г/ Мазнини 5г/ Протеин -0г
Уникални бонбони, още една прекрасна рецепта…мерси много
Най-добрите бонбони, които съм правила. Лесно, бързо и с невероятен вкус на истински шоколад.