МОДЕРНА
рецепта

Можете ли да се сетите за нещо по-свежо от това?

Печени репички са забавен и модерен поглед на идеята за „още повече зеленчуци в менюто“.
Ако не сте опитвали да ги печете, препоръчвам ви да опитате – ще ви харесат.
Печенето на репички заглушава пиперливия им вкус и изважда наяве тяхната сладост.
Освен това печени репички са перфектната зеленчукова гарнитура – по-малко нишесте и много по-ниско съдържание на въглехидрати.
Как се правят?
Просто изпечете репичките в зехтин, чесън, сол и черен пипер във фурната! Толкова просто.
Може да добавяте печени репички в салатата си или да ги ползвате за гарнитура.
Добавяйте им пресен лук, магданоз или копър, балсамов оцет, лимон, маслини или каперси. Винаги различни, и точно сега в сезон!
Любители на репички – пробвайте моята рецепта за Мариновани репички .

Към рецептата

Съставки за печени репички

Ще ви трябват само няколко съставки, за да направите тази рецепта за печени репички феноменална. Лесно можете да замените някои от съставките. Ето как:
Пресни репички – червените салатни репички са най-често срещаните по пазарите. Ранна пролет или есен – и в двата случая те са в сезон. Освен обаче червените може да се насладите на лилави, жълти или бели репички – всички те са подходящи за рецептата.
Мазнина – използвайте зехтин или заменете с гхи. Също отличен вариант за готвене е кокосово масло. Предпочитам такова без аромат в солени рецепти като тази.
Морска сол – всяка сол е подходяща, но ние харесваме люспеста морска сол за тази рецепта
Скилидки чесън – харесвам смачкани скилидки чесън, печени заедно със зеленчуците. Не премахвайте обелките – ще попречат на чесъна да изгори и ще дадат своя деликатен вкус.
Пресен магданоз – поръсете при поднасяне с накълцан магданоз. Или използвайте или използвайте сушен копър или риган при печенето.

Ще харесате още:

Печени репички

Рецепта за печени репички – перфектната зеленчукова гарнитура – по-малко нишесте и много по-ниско съдържание на въглехидрати.
Порции 4
Време за подготовка 5 минути
Време за готвене 25 минути
Общо Време 30 минути

Оборудване

  • Стандартно за всяка кухня
  • Фурна

Продукти

  • 2 връзки репички
  • 40 мл зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • сол
  • черен пипер
  • пресен магданоз за поднасяне

Инструкции

  • Почистете и измийте репичките. Нарежете на четвъртини. Смачкайте склидките чесън, без да ги белите.
  • В съд за печене объркайте репичките, чесъна, зехтина и подправките.
  • Печете 25 минути на 180° с обдухване, като разбърквате по време на печенето.
Author: No sugar
Cost: 2 лв.
Тип ястие: предястие, гарнитура
Хранителен режим: палео, нисковъглехидратен, веган
Ключова дума: зеленчуци, репички, рецепти със зеленчуци

Присъединете се към разговора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Оцени рецептата




Затваряне
Всички права запазени ©2023 Nosugar.bg
Затваряне