🥕🥕🥕🥕
Двупластова безглутенова морковена торта е вкусен десерт с ниско съдържание на въглехидрати. Глазирана с най-доброто крем сирене без захар, тази торта ще удиви приятелите и семейството ви. И се прави удивително лесно!
Продукти за морковена торта
моркови
портокал
✔
фермерска извара
✔
масло
✔
яйца
✔
орехи
✔
био джинджифил на прах
✔
био цейлонска канела
✔
бакпулвер без фосфати и без глутен
✔
еритритол
✔
кокосово брашно
Вземете
продуктите
с -10% отстъпка от
Magazin Natural
с промо код
nosugar10
Още рецепти с моркови:
Насладете се на рецептата за Торта с моркови! ⭐⭐⭐⭐⭐ Ако харесвате това, което правя, можете да ме подкрепите ако оцените рецептата ми с 5 звезди по-долу или оставите хубав коментар. Благодаря ❤️
Морковена торта
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Блендер / Кухненски робот
-
Хартия за печенe 100% целулоза
-
Форма за печене с падащо дъно Ø18 см
-
Фурна
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
сухи продукти за блатовете:
- 60 г орехи
- 60 г подсладител еритритол
- 30 г кокосово брашно
- 14 г бакпулвер
- 2 ч.л. канела на прах
- 1 к.л джинджифил на прах
за сиропиране:
- 100 мл сок от портокал
Инструкции
за блатовете
-
1. Смелете орехите до ситно брашно.2. Смесете сухите съставки – кокосово брашно, подсладител, смлени орехи, бакпулвер, канела, джинджифил.3. Разбийте яйцата с разтопеното масло на ръка. Добавете настърганите моркови.4. Смесете сухите и мокри съставки.6 бр. яйца, 30 г масло, 60 г моркови, 60 г орехи, 60 г подсладител, 30 г кокосово брашно, 14 г бакпулвер, 2 ч.л. канела на прах, 1 к.л джинджифил на прах
-
Разделете сместа за блатовете на две равни части. Изпечете два блата във форма за торта с Ø18 см върху хартия за печене – по 17 минути в загрятата фурна. Охладете.
-
Надупчете всеки блат с вилица. Изцедете сока от един портокал и го прецедете. Сиропирайте равномерно двата блата.100 мл сок от портокал
Бележки
Калории 316/ Фибри 1 г/ Въглехидрати 6 г/ Мазнини 26 г/ Протеин 14 г
С 60 грама моркови определено не се усещат. Първият блат на 180 градуса се препече, трябва да Се пекат на по-малко градуси и за същото време, за да бухнат добре. Дори същ всичкия еритритол пак не е сладка, а очаквах да е сладка. Иначе е красива.
Съжалявам за негативния Ви опит с рецептата, и това, че не е покрила очакванията.
Относно печенето – фурните са различни и тук може да има отклонение.
Сладостта също би могла да се коригира с добавянето на още подсладител.
Ще се радвам да се върнете отново,
Поздрави!
Дали кокосовото брашно може да се замени с бадемово?
Не. Трябва ни силно хидроскопично брашно, каквото е кокосовото за тази консистенция.