Комфортни и вкусни основни ястия за цялото семейство – идеи за бързи вечери на фурна. Ще намерите рецепти за Шницели пане, Патладжан капрезе, Пиле Капрезе , Зелеви „бургери“ , Печена брънза, Глазирани бейби ребърца на фурна.
Тази публикация съдържа партньорски връзки. Може да закупите висококачествени хранителни продукти, като последвате линковете от списъците с продукти в рецептите. Продуктите от тази обобщена публикация за „ Идеи за бързи вѐчери на фурна “ са налични в онлайн магазин Солница . Използвайте промокод NOSUGAR5 за да пазарувате винаги с 5% отстъпка от Вашата кошница.
Продуктите, използвани в рецептите, са лично тествани и изпробвани от мен. Рецептите са приготвени именно с тези продукти за максимален успех. Проучих и избрах изключителни продукти, уверена в тяхното качество, за да улесня вас. Разбира се, всички предложения тук могат да се приготвят и с други подобни продукти, които имате налични, дори когато адаптирате количествата и видовете. Приятно готвене!
Шницели пане на фурна
Това е една от интересните идеи за бързи вечери на фурна – Шницели пане на фурна, с безглутенова и нисковъглехидратна коричка.
Шницели пане на фурна – нисковъглехидратни и без глутен
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Хартия за печенe 100% целулоза
-
Фурна
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 600 г свински шницели
- 1 бр. яйце
- зехтин спрей за готвене
панировка без глутен:
- 50 г бадемово брашно
- 50 г пармезан фино настърган
- 1/2 ч. л. сол фина келтска
Инструкции
-
Загрейте фурната на 175°С с обдухване. Смесете заедно пармезана, бадемовото брашно и солта.50 г бадемово брашно, 50 г пармезан, 1/2 ч. л. сол
-
Потопете всяко парче шницел първо в разбито яйце. Оваляйте след това в "панировка".1 бр. яйце, 600 г свински шницели
-
Подгответе тава, покрита с хартия за печене Нареждайте всеки шницел и непръскайте със спрей масло за готвене. Печете 15 до 20 минути в зарятата фурна до златисто.зехтин
Патладжан капрезе
Пълнен с домати, фермерска моцарела и пресен босилек, тази лесна рецепта за патладжан Капрезе изисква само 40 минути работа във фурната! Ако търсите лесна и перфектна идея за вечеря през седмицата, това е идеалният избор. Ако харесате тази средиземноморска рецепта, проверете и другите Средиземноморски рецепти с рибни консерви .
Патладжан капрезе
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна кухненска везна
-
Стандартно за всяка кухня
Инструкции
-
Разрежете патладжаните на филии, така, че да не стигате до края и да останат прикрепени към дръжката. Намажете от всички страни със зехтин и посолете.2 бр. патладжан, 10 мл зехтин
-
Сгответе семпъл доматен сос на тиган като запържите чесън в зехтин и добавите настърганите пресни домати. Гответе, докато течността се изпари. Подправете със сол. Намажете щедро патладжаните от вътрешните страни с доматения сос.2 бр. домат, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. л. сол, 10 мл зехтин
-
Добавете между резените патладжан филии моцарела, резени пресен домат и листа босилек. Полейте със струйка зехтин.1 бр. домат, 2 бр. моцарела, 10 листа босилек, 10 мл зехтин
-
Печете патладжаните 40 минути на 175°С.
Пиле капрезе
Лесна рецепта за вечеря – пилешки гърди, пълнени с домати, фермерска моцарела и пресен босилек (или сос песто). Ще отнеме само 35 минути работа във фурната!
Зелеви „бургери“
Модерна рецепта – Зелеви „бургери“ – безглутенови и нисковъглехидратни, подходящи за обяд или за вечеря.
Печена брънза
Вкусно и лесно за приготвяне ястие на фурна само с два продукта. По желание може да обогатите рецептата с добавяне на допълнителни продукти.
Печена брънза
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Фурна
-
Стандартно за всяка кухня
Бележки
Глазирани бейби ребърца на фурна
Тези ребърца са изключително вкусни, крехки и неустоими. Ще са любими на всяко семейство. Изключително лесно приготвени на фурна и перфектно глазирани. Сервирайте с печени зеленчуци , карфиолен мус или печена солена тиква .
Глазирани бейби ребърца на фурна
Оборудване
-
Eлектронна кухненска везна
-
Хартия за печенe 100% целулоза
-
Силиконова четка за нанасяне на сос
-
Стандартно за всяка кухня
Продукти
- 800 г свински бейби ребърца около 270 г всяко парче
за глазиране:
- 30 г пикантен сливов сос
- 10 мл зехтин екстра върджин
- 1 ч. л. сол келтска фина
Инструкции
-
Загрейте фурната на 180℃ собдухване. Ако вашата фурна няма такава функция увеличете температурата на готвене с 15℃. Подгответе ребърцата като ги подсушите.Подгответе глазировката като в купичка смесите зехтина, солта и сливовия сос.800 г свински бейби ребърца
-
С четка намажете щедро всяко парче ребра от всичко страни. Поставете ребърцата в тава върху хартия за печенe без да се застъпват.30 г пикантен сливов сос, 10 мл зехтин, 1 ч. л. сол
-
Печете в средата на загрятата фурна за 50 мин. без да покривате.
-
Сервирайте топли с подходяща гарнитура.